0737.796.776 office@govinda.ro

Nectarul de cocos – indulcitorul exotic si sanatos

Folosit de mii de ani in Asia de Sud si Sud-Est, indeosebi in Filipine, Thailanda si Indonezia, zaharul de cocos (nectar granulat) reprezinta o optiune mai sanatoasa a indulcirii alimentelor. Are un indice glicemic redus (35), ceea ce aduce numeroase beneficii in mentinerea unei greutati corporale normale si  permite eliberarea lenta a energiei, stimuland organismul sa functioneze la cote normale.

Metoda de obtinere

Zaharul din nuca de cocos deriva din seva plantei si contine 16 aminoacizi benefici pentru organism.

Cocotierul sau Arborele Vietii, incepe sa isi formeze primele flori dupa 20 de ani si produce 4 litri de seva pe zi, iar pentru a obtine 1 kg de zahar de cocos sunt necesari 8 litri de seva!

Pentru a intra in posesia sevei, fermierii urca in cocotier de  doua ori pe zi pentru a o recolta, in acest mod impidicand fermentarea sevei deoarece nu sunt folositi conservanti sau aditivi. Florile de cocos sunt taiate, iar seva este scursa in containere din bambus, urmand ca mai apoi sa fie expusa la temperaturi inalte pana cand apa s-a evaporat, rezultand un produs maro si granulat.

Beneficii:

Zaharul de cocos contine zinc, potasiu(reduce hipertensiunea si micsoreaza nivelul de zahar din sange) cupru (ajuta la eliberarea energiei si la producerea de melatonina in piele) si calciu,  minerale fundamentale pentru sanatate fiind foarte versatil.

Contine inulina, o substanta care incetineste absortia glucozei de unde reiese si indicele glicemic scazut al zaharului de cocos. Este benefic pentru diabeteici  si pentru oricine altcineva care doreste sa evite cresterile bruste ale nivelului de zahar sanguin.

Contine cei 16 aminoacizi ca si seva din care este extras Acest lucru se datoreaza faptului ca nu este alterat chimic si nu contine ingrediente artificiale.

In momentul in care consumam 100 de grame de zahar de nuca de cocos, acesta ne furnizeaza 34,2 grame de acid glutamic(un neurotransmitator esential pentru buna functioare a creierului), 11,2 grame de acid aspartic(favorizeaza functia metabolica si este utilizat in tratarea depresiilor), 15.4 grame de treonina(mentine echilibrul proteic in corp) si 8.2 grame de serina(ajuta la functionarea creierului si a sistemului nervos), cat si mici cantitati din alti aminoacizi esentiali si neesentiali.

Zaharul de cocos reprezinta o optiune excelenta pentru un stil de viata sanatos!

 

 

 

 

One Response to “Nectarul de cocos – indulcitorul exotic si sanatos

  • Florin Avram
    4 years ago

    Nu stiam, excelent! In produsele voastre folositi acest zahar ?
    Multumesc, Florin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *