0737.796.776 office@govinda.ro

TIRAMISU VEGAN – DELICIOS SI SIMPLU

Cel mai iubit desert din toate timpurile este tiramisu. Si pe buna dreptate! Este delicios, simplu de preparat si gata de savurat in doar cateva ore.

Cunoscut pentru aroma sa intensa de cafea si senzatia fina de mascarpone, tiramisu are o istorie pe cat de controversata, pe atat de incantatoare. Patru regiuni ale Italiei isi disputa originea acestei prajituri: Venetia, Toscana, Lombardia si Piemont.

Conform uneia dintre versiuni, prajitura tirmisu ar fi fost preparata pentru prima data in Siena, o localitate din Italia, in secolul al XVI-lea cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici care ar fi fost foarte incantat de ea si a decis sa duca reteta la Florenta.

Venetienii au argumentul curtezanelor din mijlocul Renasterii, care consumau acest desert datorita proprietatilor sale afrodisiace.

Lombardia sustine ca prajitura ar fi luat nastere din grija unui patiser zgarcit care ar fi combinat resturi de biscuit cu resturi de crema doar ca sa nu le arunce la gunoi!

Paternitatea prajiturii mai este atribuita unui patiser din Torino, care ar fi creat acest desert pentru primul ministru Camillo Benso Conte de Cavou.

De asemenea, tiramisu este prima prajitura pentru prepararea careia s-a folosit crema de branza si cafea, impreuna cu biscuitii moi!

Tiramisu vegan – mai fresh si mai sanatos

Mmmm…dulce, de post si foarte delicios! Intrucat suntem fani ai acestui desert energizant si totodata ne dorim pe cat posibil sa excludem zaharul din alimentatie, am creat primele piscoturi vegane din Romania si din Europa (din cate cunoastem noi pana acum) indulcite natural cu must din struguri si fara aditivi: piscoturile Govinda.

Ingredientele folosite pentru piscoturile vegane Govinda: must natural din struguri, faina integrala de grau, faina de orez, faina de ovaz, ulei de cocos, ulei de floarea soarelui.

Pentru un gust mai altfel si mai fresh, va recomandam sa inlocuiti crema de mascarpone clasica sau mascarpone din caju cu iaurt grecesc cu 10% grasime, iar pentru insiroparea piscoturilor puteti folosi cu incredere Choco Vegan Masala in loc de vin Marsala sau cafea.

Va asiguram ca rezultatul va fi demn pentru masa de Paste, aniversari, vizite ale prietenilor sau pur si simplu un moment de rasfat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *